HİKAYELER

ÇANAKKALE DESTANI

17.03.2016 14:14:57


Çanakkale harbi yaşanırken öyle bir yaralı geliyormuş ki zamanın doktoru Doktor Tarık bakmakta zorluk çekiyormuş. Hemşirelerde yetiştiremiyormuş. Doktor Tarık demiş ki Bütün yaralılara bakamıyoruz hiç olmazsa ağır yaralıları ayırın, az yaralıları tedavi edelim zaman bulursak diğer ağır yaralıları da tedavi ederiz. yaralılara bakarken önüne ağır yaralı asker getirmişler. Doktor '' ben ağır yaralı getirmeyin demedi

m mi siz yine ağır yaralı getirdiniz '' hemşire demiş ki bu asker sizin oğlunuz. Tamam demiş Doktor Tarık onu şu ağacın gölgesine bırakın, fırsat olunca bakarım. Bir süre sonra bakmaya fırsatı olmuş ama gittiğinde oğlu orada çoktan vefat etmiş.

Böyle şuurlu doktorlar baş tacımız. Şimdiki doktorlarımız bu şuurla görev yapsalar , Allah korkusundan namazlarını kılsalar, hastalara daha yakın olsalar , hemşireler de samimi davransalar güzel Türkiye'miz daha güzel olur.

Seyit Onbaşının 270 kg mermiyi annesinden öğrendiği dua ile ''La havle vela kuvvete , dedikten sonra ellerini yere vurarak kaldırıp topa mermiyi sürmesi , istila ettiği memleketin üzüm bağından kopardığı üzümün parasını üzüm dalına asan askerin inancın eksiksiz olması ne kadar şerefli olduklarını gösterir. Böyle asker böyle doktor böyle hemşire günümüzde olsa daha mutlu daha güzel bir Türkiye olurdu.

İşte böyle askere böyle doktora böyle vazifesini hakkıyla yerine getiren herkese Selam Olsun !

Abdulkadir Özcan

KAYSERİ

Ekleyen/Kaynak: ABDULKADİR ÖZCAN



Bu bölüme Hikaye ekleyebilirsiniz. Hikaye eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Henüz yorum eklenmemiş
  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Hikaye Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |