HAKKARİ İZLENİMLERİ

HAKKARİ KALESİ

4.04.2005 13:10:02


MERZAN BAKAR KIRANA, KIRAN BAKAR FEKİRANA
FEKİRAN BAKAR BAY KALESİNE,BAY KALESİ BAKAR HAKKARİ KALESİNE
HAKKARİ KALESİ BAKAR TÜM HAKKARİYE
HAKKARİNİN İKİ YANI SU,ALTINDA ZAP SU AKAR
HAKKARİNİN BİR TARAFİ SÜMBÜL, KILİLAN GOBSI, ĞELİLAN BİR TARAFİ PÜYÜDAN, KEYE SILEHYAN
BİR TARAFI CETE İLE MERE LE KİVE HERE.
HAKKARİ KALESİ HAKKARİ HALKININ PİKNİK YERİYDİ
BEYOĞLU, ÜSKÜDAR, BEŞİKTAŞ, KORDUNBUYU, ALSANCAK, İNCİRALTI, KARIYAKA, LUNEPARKI İDİ.
ÇAY BAHÇELERİ,UYUN YERİ HAKKARİLER KALEYE ÇIKTIKLARI ZAMAN BÜTÜN DERTLERİNİ UNUTURLARDI.SITRES DİYE BİRŞEY OLMAZDI.YAZIK BİR İLİN EN DEĞERLİ YERİNİ GÖZETLEME YERİ OLARAK BAZI KURUMLARA VERMEK ÇOK ÜZÜCÜ .
HAKKARİ HALKI NE ZAMAN VALİ BEYE VEYA DİĞER YATKİLİ ŞAHISLARA MÜRACATTA BULUNDULAR,NE ZAMAN
YAZIK O GÜZELİM KALE HİÇBİR ŞEYE YARAMAZ OLMUŞ.
BEN MEMLEKETE GELDİĞİMDE İÇİM YANIYOR,HER OKULDAN ÇIKANA NEREYE DEDİNMİ HEMEN CEVAP KALEYE, İLKBAHAR,YAZ VE SUNBAHARIN SON AYINA KADAR KALEYE ÇIKILIRDI.
BEN ŞİMDİKİ SAYIN VALİYE VE ORDAKİ YETKİLİ KOMUTANLARA SESLENİYORUM NE OLUR KALEYİ HALKA AÇIN. İNANIN GÜZELİKLERE GÜZELİK VE HALKIN SICAK YÜREĞİNİ KAZANACAKSINIZ.SAYGILAR SEVGİLER HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN. BİRHAT.

Ekleyen/Kaynak: BİRHAT SOR



Bu bölüme Izlenim ekleyebilirsiniz. Izlenim eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: AZAD    3.02.2008 16:35:10
Hakkari kalesi

feodal sistemi bırakın Hakkari'mize sahip çıkalım
küçüklüğümde okulda derslerden kaçıp tek sığındığım yerdi Hakkari kalesi orda hakkari nin güzeliğini kuşbakışı bir biçimde güzler önüne seriliyordu ama şimdi ise elimizden alınıp resmi bir yer olup yerli halka kapandı feodal milliyetçiliği yapacağınıza hakkari kalesine sahip çıkalım italya da yaşayan azad yılmaz


Yazan: emin    22.01.2008 15:14:20

evet güzel arkadaşlar bırakın bu feodalizm zihniyetini el ele verelim birlik olalım seve
lim sevilelim okuyalım memlekete faydalı olalım geçmişe bir bakın aşiretçilikten kim kazandı hep zarar ettik hep acı çektik doktor,ögretmen,avukat,mühendis v.s olun kimseye minetiniz olmasın hizmet edin herşey güzel bir hakkari için hepinizi öpüyorum


Yazan: uğur    31.08.2007 22:11:19
yorum
mukemmel şehrimle gurur duyuyorum


Yazan: Azad    14.05.2007 18:20:36
Hakkarili Azad
ÖZLENMEYE DEĞERSİN
Sen unutulmazsın biliyorum
Ama özlenmye değersin beeee
ben senden ayrıyım biliyom
ama şimdi senin yanında olmayı kim istemez beee


Yazan: BİRHAT    2.10.2006 23:52:33
ŞİN HAKKARİM
DAĞLARLA ŞAVAŞAN ŞİRİN HAKKARİM.SENİNLE YAŞAMAK.SENİN İNSANLARINLA OLMAK,SABAH ŞAFAĞI İLE SÜMBÜL DAĞI ETEĞİNDE DOĞAN GÜNEŞİ SEYRETMEK,BERÇELAN YAYLASINDA SIRA DAĞLARIN BİR BİRLERİ İLE ADETA YARIŞAN O DOĞAL GÜZELİĞİ BİR TARAFTA KAR,BİR TARAFTA NERGİZ,BEFİRCAN VE SÜSÜN ÇİÇEKLERİ GÖRMEK CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE DEĞİLMİDİR.YAYLADA OTLANAN KUZULARIN,KOYUNLARIN SESİ,HAVLANAN KÖPEKLERİ,ÇOBANLARIN KAVAL SESİNİ HERŞEYİ ANLATMAZMI? BEN BUNLARI ORDA YAŞADIM ACABA ŞİMDİ ORDA AYNI ŞEYLERİ YAŞAMA ŞARTLARI VARMI? HAKKARİDE YAŞAYANLARIN % 90’ NIN BÜYÜK VE KÜÇÜK BAŞ HAYVANLARI VARDI.ACABA ŞİMDİ NASIL? YAZIN MERKEZDE HALKIN % 5 ANCAK KALIRDI DİĞERLERİNİN HEPSİ YAYLAYA GİDERDİ.MEMUR RESMİ DAİRELERDE ÇALIŞANLAR MESAYİ BİTİMİNDEN SONRA YAYLAYA ÇIKMAK İÇİN HER AKŞAM YOL ALIRDI.ERTESİ GÜN SABAH ERKEN TEKRAR İŞİNE GELİRDİ.YAYLADA ÇADIRINA VARDIMI BÜTÜN YORGUNLUĞUNU ATMIŞ OLURDU.AKŞAM YEMEĞİ YEMEK,ORDA UYUMAK BAMBAŞKA İDİ.ACABA ŞİMDİ NASIL HAKKARİM.ETİ,SÜTÜ,PEYNİRİ VE YAĞI KENDİSİ ÜRETİRDİ.ŞİMDİ NASIL? ETİ.SÜTÜ,YAĞI İRAN’DA,IRAK’TAN VEYA VAN’DAN SU DAHİ DIŞARDAN ALIYOR. BENİM ŞİRİN HAKKARİM KOMŞULARINA MUHTAÇ OLMUŞ.ACABA HAKETTİ Mİ?ÖĞRENDİĞİM KADARI İLE YENİ YERLEŞİM İLE YAŞAYAN İNSANLAR’DA DEĞİŞİM OLMUŞ.ÇEK SENET BİLMEZ,SÖZÜ ÇEK SENETTEN BİLE DAHA GEÇERLİ OLAN BU HALK NEREYE GİTTİ.ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM,TEFECİLİK YAPILDIĞI VE HAKKARİNİN ASİL YERLİSİ BELİ AİLELERİN BİR KAÇININ EVLERİ,MALLARI VE MÜLKLERİN, ZORLA ALINDIĞINI ÖĞRENDİM.ŞİRİN HAKKARİM NASIL BU KADAR DEĞİŞTİ NASIL OLDU ,KİMLER YAPTI,NEDEN, NASIL-KİMLER İZİN VERDİ?ÇOK KORKUNÇ BİRŞEY DÜNYANIN HER YERİ DEĞİŞİR AMA ŞİRİN HAKKARİM DEĞİŞMEZDİ.ACABA DAĞLARINI DA YOK EDERLER Mİ?OLURSA ŞAŞMAM...


Yazan: BİRHAT    18.06.2006 12:05:22
YANLIŞ ANLAMA
Sayın Abdurrahim bey Aşiretçiliği yaratınız diyorsunuz. Öce şunu belirtmek istiyorum.Ben aşiretçiliğin A sını bile sevmem ve buna karşı çok mücadelle ettim ve halen de devam ediyorum. Sizce Asıl aşiretçiliği yaratan Sılehili ismini kullanarak aşiretçiliği yaratmıyormu?Siz sılehili olarak bu insana karşı bir söz ettinizmi?Abdurrahim bey siz benden 20-25 yaş büyüksünüz.Ben sizden şunu beklerdim.O sılehiliye sen bizim aşiretimizin ismini kullanma hakını sana kim verdi diyebilirdiniz Ama demediniz. Bana öyle geliyor ki siz bu silehiliyi iyi tanıyorsunuzn ki buna hiç değinmediniz.Ben sadece bizim zamanımızda bildiğiniz gibi kalenin güzeliklerini anlatmaya ve bugünkü kalenin durumunu anlatmaya çalıştım.Kalede sizin o güzel sesinizden azmı Türkü ve Şarı dinledik.Halen söylediğiniz ’Aman bu dere tiyar deresi ’kulağımda çınlıyor.Her ne kadar sizden küçüksemde size dayı sayılırım.Sayılarımı.
Melih Kardeşim Ben şiir filan yazmadım.Hakkarinin Çoğrafi yapısına değindim siz şiir olarak anlamış olabilirsiniz.Hakkarinin bir tarafı Sümbül,Cete,Mere ve diğer tarafı Ğelilan,Kılilan,Keyye sılehiyan,Kelya baye den söz ettim.Ben herkesi severim aşretleri bir tarafa bırakın insanların rengi,dili,Dini,Irkı ne olursa olsun.Yeterki İnsan İnsan olsun.Sevgiler saygılar herşey gönlünüzce olsun.


Yazan: melih    22.03.2006 14:54:58
ya böyle bir şiir olurmu
yaa canım kardeşim birazdaha çalışmanlazım tamam kırılma.yani şaiir olmak basit değildir kafiye yok ,redif sıfır, doğaçlama ve mecaz anlam bide ifade sıfır.bak keye sılehyan yanlış yazmışsın keyye sılehiyan diye yazılır ve şiirde ist ne işivar tamam doygulanmışsın ama yok kardeş dahi çalış tamam ....?


Yazan: mero    10.03.2006 19:02:02
kahrolsun feodal zihniyet
ortaçağ karanlığının köhnemiş zihniyetine karşı durulmalı.Aşiretçi sistemin kültürümüzün bügünlere taşınmasında etkisi olmuştur fakat fanatik bir zihniyetle aşiretçilik yapılması kültürümüze ve huzurumuza zarar verir.


Yazan: abdurrahim keskin    20.09.2005 15:03:04
Merhaba hakkarinin genç beyinleri
dediğm gibi genç beyinler sanırım sanal hayattada aşiretcilik ortamını yarattınız artı hakkaride çocukların sen şusun , sen busun olayını yaratması beni yıprattı .Bizler kardeşisiz bırakın bunları. Adam şiiri anlamdı tatlı bir dille ve üslupla anlatın ama sanalda değil yüz yüze tamam bırader.artı okuyon bizim dok.öğ.vb insanlara ihtiyacımız var.hakkari yer slm


Yazan: Mevani    8.07.2005 15:49:47
Provakasiyon
Biz hakkarili halkı olarak hakkarinin herşeyinin tartışmak zorundayız.Eğer biz kendi mesellerimizi tartışmazsak memleket hali düzenlenmez,tabiki hakkari bundan sonra halka iyi bir şehir olacak sanmiyorum çünkü hakkaride yaşayan insanlarımız gerçekten çok duyarlı ve çok güzel insanlarımız vardır.Hakkari ilimizin gelişmemesi sebebide sanıyorum biride budur.
İnsanlar bir şeye yorum yapıldığından önce konuyu iyice okuması lazım okudukdan sonra kendikendine yorum yapılması lazımki konuyo iyice bildikten sonra halka açılması gerekiyor.
İşte o sılehili arkadaşımız sanırım sılehili değil çünkü sılehili insanlar ve hakkarinin insanları çok değerlidirler.o sılehili olan vatandaş sanırım kendi kendine dalga geçiyor hiç bir sılehili insanda kalkıp sözde bu sılehili insan yüzünde hakkariyle ilgili makaleyi yazan birhat beye tepki gösterecek değildirler.
Bu bir provakasiyon olduğunu herkez biliyor.


Yazan: Yavuz    26.06.2005 22:08:55
Üsluba Dikkat
Arkadaşlar bari sanal alemde olsa bile bir birimize saygılı olalım.belliki ortada bir yanlış anlaşılma var.Arkadasımız sizden özür dilesin bu konuda burda kapansın.tehdit etmek haydut ve cahil insanlara mahsustur.bir hakkarili olarak asaletimizi gösterelim ve böyle yanlış anlaşılmalara meydan vermeyelim.Kalp kırmanın kimseye bir faydası olmayacaktır.Sakin olalım lütfen..


Yazan: NEÇİRVAN    20.05.2005 21:44:02
TERBİYELİ OL SILEHİLİ
TERBİYELİ OL.SEN NE BİÇİM HAKKARİLİSİN.BİRHAT BEYİN KULLANDIĞI ’’KEYE SILEHYAN’’ BİR YER ADIDIR.BÜYÜKLERİNE BİR SOR ÖNCE.CAHİLSEN BELLİ ETME.SEN KİMSİN Kİ MİLLETİ TEHTİD EDİYORSUN.TEHDİT ETTİĞİN KİŞİNİN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORSUN DİKKATİNİ ÇEKERİM,BİLSEYDİN KENDİNDEN UTANIRDIN.BİRHAT BEYİN KALENİN GEÇMİŞTEKİ GÜZELLİKLERİNE DEĞİNDİĞİ BİR YAZIYDI BU.NE BİR ŞİİRDİ NE DE AŞİRETLERE HAKARET VARDI.SÖZCÜKLERİ NERENLE ANLIYORSUN KAVRAYAMADIM.YAZIYI İYİ OKU VE BÜYÜKLERİNE BİR DANIŞ.BİLMEDEN YORUM YAPMA KENDİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜYORSUN.


Yazan: BİRHAT    20.05.2005 16:31:11
Aptal ÇOÇOK
Sen Sılehili değil Sılehilerin Xılamı bile olamasın Benim yazdığım şiir değil ve Hiçbir Milletin ne Aşireti ile ne de halkı ile dalda geçmedim ve de geçmem (Keye Sılehyan)Hakkari Merkez Merzan Mahallenin arkasıdaki tepewnin zirvesine denir.Bunu bilmediğin için babana sur, Babanda bilmiyorsa O zaman ne Hakkarili ne de Sılehilisin.Çünkü ben sılehilerin dayısıyım.


Yazan: sılehili    18.05.2005 20:33:56
aşağılık herifler
yazdıgınız kelimelere dikkat etseniz sizin açınızdan iyi olıur...bir milletin aşireti ile dalga geçmekle şiir yazdıgınızmı zanediyorsunuz... salaklarda şiir yazsa ancak bu kadar olur...yazıyı yazanın kim olgunu öğrenirsemn o sahış için iyi olmayacakk .haberiniz olsu



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Izlenim Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |