HAKKARİ İZLENİMLERİ

Bir Corumludan Sevgiler

3.07.2005 20:05:20


Merhaba, sizinle bir insanlik oykusunu paylasmak istiyorum. Iki yil once, ben Aydin’in Akbuk koyunde saz bilen birisinin arayisina cikmistim. Sazi yeni elime almistim, ve bana akort yapmasini ogretecek bir yardimsever ariyordum. Dolasa dolasa bir dukkana geldim, ve sazi cok iyi bilen Tuncelili Sabri Bey ile tanismam nasip oldu. Bana yardimci olurken, dukkandaki herkez sohbet etmeye basladi, konusurken laf Guneydogu’ya geldi. O siralarda baska bir bey dukkana girdi, ve soyle bir laf etti: ’Emekli polisim, ben Hakkari’de Emniyet Muduru olacagima, Istanbul’da kapi bekcisi olurum daha iyi’.

Bu lafi hem beni hem Teyzemi cok rahatsiz etti. Hizmet kayitsiz sartsiz olmalidir, Hakkari’deki insanlarinda hizmetlere cok ihtiyaclari var. Vatanseverlik sadece Istanbul ile sinirli olmamalidir, BUTUN TURKIYE’YI kapsamalidir. Adama dogrudan dedim, ’Turkiye’yi seven, Hakkari’ye gider.’ Teyzemde kendi tecrubesini ekledi: Teyzem Milli Egitim Bakanligindan emekli memur. Bazi ogrentmenler gelir, tayinleri Hakkari’de cikinca, baska bir tayin icin Teyzeme yalvarmaya gelir. Bu sekilde bir gun iki kiz gelmis, ’n’olur bizi Hakkari’ye gondermeyin’ diyerek. Teyzem gorevlerini yapmadiklari taktirde baslarina geleceklerini, ogretmenlerinin butun Turkiye gencligi ogretmekle gorevli olduklarini, bir gorevi denemeden pes etmenin dogru olmadigini anlattiktan sonra, kizlari gitmeye razi etmis. ’Sorunun olursa, tekrar bana haber ver’ demis Teyzem. Iki-uc yil sonra, bu iki kiz kikir kikir gulerek Teyzemin ofisine geri gelmisler. ’Bizi hatirliyor musunuz?’ diye sormuslar. Teyzem: ’Hatirlamaz olurmuyum, buyrun oturun nasil yardimci olabilirim?’ Bizim kizlarin tayini tekrar cikmis, ve gene sikayetci olmuslar. ’Biz Hakkari’de kalmak istiyoruz, biz orada mutluyuz, baska yere gitmek istemiyoruz, ne olur tayinimizi tekrar Hakkari’ye verin. Oradaki insanlar cok iyiler, cok misafirperverler, biz cocuklarini egitiyoruz diye cok minnettarlar, bizi hic yalniz birakmiyorlar. HAKKARI’DEN GITMEK ISTIYORUZ’ diye israr etmisler. Bu kez Teyzemin baska insanlarin da hizmetlerine ihtiyac oldugunu soyluyerek, yeni cikan tayine gitmeleri gerektigine anlatip, kizlari gondermis.

Teyzem bu tecrubelerini aktarinca, Hakkari’ya laf atan emekli polis adeta rezil olmus. Dukkan’daki diger insanlar da onun lafini da ayiplayinca, dukkandan bir sey almadan cekip gitti. Resmen kovulandi yani.

Bu olayi sizlere anlatmak istedim cunku Turkiye’de Hakkari’yi tanimayan ve PKK olaylarindan dolayi butun bolgeyi onyargiyla bakan bir suru insanlar var. Fakat o sekilde olan her insan icin, Hakkari’yi savunacak ve onyargilarini karsilayacak onlarca kisi var...Yalniz degilsiniz.

Hakkari ve baska sehirlerdeki hizmetler sorunun cozulmesi lazim. Depremzedelerine yardimci olmak lazim. Doktor olsaydim, seve seve giderdim memleketinize goreve. Ne yazik ki, doktor degilim. Muhendisim. Fakat Allah izin verirse, insallah bir gun Hakkari’yi ziyarete giderim - sadece turist olarak degil de, insallah hizmet etmeye de giderim. Dogu ve Guneydogu’nun baska yerlerine calismaya gittim daha once. Insallah bir gun Hakkari’ye gitmem nasip olur...

Saygi ve sevgilerimle...

Ekleyen/Kaynak: Selcan



Bu bölüme Izlenim ekleyebilirsiniz. Izlenim eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: alper    4.09.2006 16:21:26

NAZİLLİ’DEN HAKKARİ’YE SELAM.ARAMIZDA KAÇ BİN KM VAR BİLMİYORUM.HAKKARİ’Yİ ÇOK AZ TANIYORDUM SİTENİZ SAYESİNDE BİLGİLENDİM TEŞEKKÜRLER.DOĞUDA VEYA BATIDA HER ZAMAN ZOR KOŞULLARDA ÇALIŞAN POLİSLERİMİZE MİNNETARIM.yalnız emekli polis abi biraz ayıp etmiş.


Yazan: Selcan    3.07.2005 23:21:42
Yazi Hatasi
Yazimda bir yazi hatasi buldum, webmaster duzeltebilirse cok cok memnun olacagim. Hakkari’de gorevli bayan ogrenmenler, ’HAKKARI’DEN GITMEK ISTEMIYORUZ’ demisler...galiba orada bir ’MI’ dusmus, anlamini baya degistirmis. tesekkurler



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Izlenim Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |