ŞİİRLER

git madem gitte özlet kendini

1.02.2008 22:51:44


Ansizin bastiran yagmur gibiydin. SirilsIklam ettin askinla beni… Simsekler cakip israrla olmaz bu dedin… Sanki yaptigimiz gunahti. Zaman gectikce olgunlasiyor insan, yeni baslayan iliskilerde iste bu zaman temel tasi oluyor.

Ilk karsilastigimiz zaman bir merhabayi bile soylerken zorlaniyorduk. Cekimserdik… Acaba hangimiz asabi, hangimiz deli… Ama korktugumuz olmadi. Simdiye bakilirsa duygularimizi bastirsak da gonulden gonule bir yolculuk var. Ben engellerden korkmuyorum. Yeter ki sen engel olma… Pes edecek degilim, bu savasi birakmam. Senin gibi bir generalim varken kacmam soz konusu bile olmaz.

Anlam veremedigim nedenlerden dolayi gozlerime bir huzun doluyor. Durgunlasiyorum… Her soyledigin cumlelerin acilimini yapiyorum. Kendi payima guzel seyler cikacagini umuyorken, hayal kirikligi parca parca gerceklesiyor. Kirilma noktasini arastirdigimda kalbimde ve beynimde bir sey olmadigini goreceksin. Kirilan seni derinlerden seven ruhumun kendisidir. Iste bunun tedavisi mumkun degildir. Ebedi yolculugunda bile bu iz kalacak. Ruhumun cikacak cani da yok ki…

Gece uyuyamiyorum. Beni dusunduren nedenler var. Hic gorusmeyecegiz diyorsun. Hayal bu diyorsun. Peki, bu dunyada gercek olan seyi bana soyler misin?

Bugulu bir camin ardinda gibiyim. Bir seyler oldugu kesin… Ama ne oldugunu kestiremiyorum. Aklim karisti ne gidecegimden eminim ne de kalacagimdan. Gerceklerin dogrultusunda hareket ettiginden eminsin. O zaman emin oldugun seyi gerceklestirmek sana dusuyor… Bende yardim edecegim ve sadece uzaktan izleyecegim olacaklari. Belki de mudahale etmek istemeyecegim. Cunku tercihlere son derece saygiliyimdir.

Sadece durust oldum. Dogrulari soyledim… Olmam gerektigi gibi oldum. Nerede olursan ol, nasil olursan ol bu durumlarin sevenlerin kavusmasina engel oldugu fikrini aklindan cikar at. Bu fikrine katilmiyorum. Zaten bu fikrin curuyup gidecek. Seven her ne ve nerde olursa olsun sevdigine kavusmak icin her seyi goze alir. Ama sen bunu yapmiyorsun. Hem gidecegim diyorsun, ben tamam diyince “ya lutfen!” Diyorsun. Aklim karisiyor.

Sen cok acik ve netsin degil mi?
Bugune kadar hangi planlarinda on iki den vurdun?
Peki, hangi kararlarinda Tamamdir bu is dedin? Bu sorularin cevaplari hemen verilecek gibi degil. Cunku tum hayatini kapsiyor. Dusun oyle cevap ver.

Gideceksin bitecek, unutacaksin gidecek… Kapanan kapilari umursamayacaksin. Nasil olsa biri daha acilacaktir dusuncesindesin. Evet! Bu dusuncene bende katiliyorum. Bir kapi kapaniyor, bin kapi aciliyor. Yaradan ne kadarda guzel yaratmis degil mi? Ama sunu unutma… Her insanin her istedigi olsaydi, derdi olan olmazdi. Sen bir seylere gayret gostermeden gelip seni bulmaz. Kapilar acilir ama girebilenler icindir. Giremeyen icin acik kapi yoktur.

Hayat bir carkifelektir. Donup dolasip hep ayni yere geliyor. Pas, iflas ve Sans… Dilerim ki sans seni bulur. Dilerim hep yuzun guler.

Soylemek isteyecegin son bir sey var mi bilmiyorum. Sormak isteyecegimi de sanmiyorum. Cunku soyleyeceklerini biliyorum. “Mutluluklar diliyorum Peki, Tamam” gibi sozcukleri siralayacaksin.

En onemli sey, bana soyledigin sozlerin anlami cok buyuktu, alismissin ve icinden gelerek, sIkilarak, buzulerek “canim” demeni hic unutmayacagim.

Biz nerden basladik ki degil mi? Ucu bucagi yok. Zaten benim inatciligim sayesinde bu son perdeyi oynama serefine ulastik. Sen istemeyerek de olsa bu oyuna katildin. Yapman gerekeni yaptin. Tesekkur ederim. Seni seviyorum. Bu heyecani bana yasattigin icin minnettarim sana…

Bana kosarken, sanki arkamda duran birine kosuyormus gibi bir izlenim biraktin. Sana sans diliyorum. Mutluluklarda o sansin icinde seni bekliyor olsun. Sana soyleyebilecegim son sozlerim ise...

“Git madem git de ozlet kendini
Bir oyunun sahnesi bil benli gunleri
Gidersin biter unutursun gider
Beyninden sil at benden izleri
Gulersin gecer unutursan eger
Ardina donup bakmadan sil gozlerini”

Sevgimle kal beni hic unutma…
SON

Ekleyen/Kaynak: ***asikiz***



Bu bölüme Siir ekleyebilirsiniz. Siir eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: ***arkadaş***    5.02.2008 17:13:54
***arkadaş***van
**asikızçok güzel çok beğendim yüreğine sağlık
**sevmek işte böyledir
**sevince zaman durur
**sevince ayrılık olur
**sevince kader ozaman zalim olur
**sevince ayrılıklar ve göz yaşları bitmez



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Siir Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |