Çukurca Kaymakamı Kadir OKATAN ile Röportaj

Kadir OKATAN Kimdir?

1969 yılında Karaman’nın Ermenek ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ermenek’te tamamladıktan sonra 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu. 1992 yılında Manisa Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Muğla-Kavaklıdere Kaymakam Vekilliği ile Niğde-Çamardı kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 1,5 yıldır Çukurca Kaymakamlığı görevinde bulunmaktadır.

Çukurca Kaymakamı olmak nasıl bir duygu?

En samimi duygularımla ifade etmek isterim ki fevkalade güzel bir duygu. İlçemizde halen çok güzel bir huzur, güven ve diyalog ortamı mevcuttur. Yedisinden yetmişine toplumun bütün kesimleriyle karşılıklı saygı ve sevgi ortamı içinde görev yapmak elbette ki bizlere büyük haz vermekte. Bu ortam içinde eğitimden işsizliğe, alt yapıdan günlük ihtiyaç ve sorunlara varıncaya kadar bir çok soruna çözüm üretebilme, bunlara yetişebilme sorunluluğu söz konusu. Bu konuda yoğun bir çaba içerisinde olduğumuzu ifade etmeliyim.

Çukurca Kaymakamlığına atandığınızda hissettiğiniz duygular nelerdir?

Çukurca maalesef geçmiş yıllarda terör olayları dolayısıyla adı çok duyulmuş bir ilçemiz. Atandığım zaman herkes gibi ilçe hakkında sadece bu yönden bilgim vardı. Her türlü koşula kendimi hazırladığım için ciddi bir etkilenmem olmadı. Sayın Valimizin de vermiş olduğu moralle en uygun bir psikoloji ile göreve başladım. Aradan geçen 1,5 yıl sonra şunu söyleyebilirim ki; zamanı geri döndürmek ve tercih yapmak olanağı olsa kesinlikle Çukurca’da görev yapma dileğinde olurdum.

İlçenizin genel sorunlarını anlatır mısınız.?

Bizce ilçenin sorunları açısında üzerinde durulması ve ciddi olarak çalışılması gereken iki stratejik husus; eğitim ve istihdamdır. Bunlara enerji ve altyapı sorunları ilave edilebilir. Güvenlik konusunun daha alt düzeye indiği ve inmekte olduğu kabul edilebilir. Özellikle eğitim ve istihdam konusunda yürütülmekte olan belli başlı çalışmalara zannediyorum dergimizin bu sayısı kapsamında yer verilecektir. Burada kısaca özetlemek gerekirse; eğitim alanında: okuma-yazma ve üniversite hazırlık kursları, Halk Kütüphanesinin açılması, okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesi ve uygun standartlara kavuşturulması, Öğretmen Evi açılması, alabalık üretimi projesi, seracılık projesi, küçük baş hayvancılık projesi, Halk Eğitim Binasının onarımı, Trikotaj atölyesi projesi, kilim, biçki-dikiş ve makine nakışı kursları.

 

Eklemek istediğiniz bilgileri lütfen ikaragulle@hotmail.com adresine iletiniz.